Haal de herfst in huis met deze 5 tips

Aaah, daar is de herfst! Die kille, koudere dagen zorgen ervoor dat we meer tijd thuis spenderen. Waarom het dan niet wat knusser maken, om er extra van te genieten? Met deze 5 tips maak je het cosy en gezellig om de herfst en de winter thuis aangenaam te doorstaan.

  • Accessorize: zorg dat je in herfstsfeer komt! Haal wat extra kussentjes voor jouw zetel, heerlijk warme plaids, wat takken of blaadjes en maak het "hygge" of gezellig, zoals ze in Scandinavië zeggen.
  • Kleuren: wat de herfst zo mooi maakt buiten, zijn de prachtige kleuren die de natuur ineens aanneemt. Past dit kleurenpalet van okergele/oranje/rode tinten bij jouw interieur? Haal ze dan in huis en creëer in no time een heerlijk warme sfeer. Als deze kleuren echt niet passen, concentreer je dan op natuurlijke elementen of motieven, zoals hout bijvoorbeeld.
  • Geuren: het is niet voor niets dat vele winkels en hotels nu huisparfums gebruiken. Geuren associëren we aan herinneringen, wat een heleboel emoties met zich meebrengt. Kies jouw lievelingsgeur en gebruik die thuis. Na een slechte dag fleur je er zo van op bij het binnenkomen!
  • Licht: nu het donkerder wordt buiten, zorg je best voor extra licht in huis. Dat kan met diverse lampjes, decoratieve lantaars, LED-strips of kaarsen. Probeer ook het licht te verspreiden in de ruimte, zodat het licht niet allemaal uit eenzelfde plaats komt. Dat zorgt voor wat meer sfeer in huis.
  • Orde: dit is misschien iets minder leuks om te doen, maar je zal er ongetwijfeld veel meer van genieten als alles rondom jou er ordelijker bij ligt.

Rest nu een heerlijk kopje koffie of thee, je dekentje, je lievelingsboek of -film en die voeten op tafel en NU kan je écht genieten.